Peppermill's pitkäkarvaiset colliet

UUTISET 2010

19.9.2010

Rillaa voi nyt virallisesti puhutella Kivaksi Koirakansalaiseksi, sillä Miia ja Rilla käväisivät eilen testissä. Oikeastaan Miia ei tarkemmin ottaen edes tiennyt mihin ilmoittautui sillä Ransu-iskän testistä oli vuosia aikaa eikä Miia enää muistanut liikkeitä. No worries, Rilla klaarasi testin suvereenisti. Puhelinraportin perusteella kuulosti Rillasta haastavimmalta harjaaminen! Ei se että vieras ihminen sitä harjasi vaan että häntä harjattiin, asia jota Rilla inhoaa ;D Sen sijaan kasvistäti oli hyyyyvin ylpeä kun Rilla oli kylmiltään vetäissyt 3min paikallamakuun niin että ohjaaja oli piilossa, harjoittelematta. Koira oli liinassa kiinni ja sen piti olla rauhassa, ei teknisesti täsmällisesti paikallaan. Rilla oli kerran nostanut makuulla ollessaan kyynärpäiden varaan ja takaisin maahan. Paikallamakuu on Rillalle ollut matkan varrella ehkä kaikkein vaikein liike tottisuralla. Äitiinsä tullut tässä, kun "Ei voi muistaa, mitä pitikään tehdä!"

Kasvistäti onnittelee taitavaa Rillaa ja ahkeraa Miiaa! Teillä on nyt paketti kasassa, tästä on hyvä jatkaa!

13.9.2010

Mummilla on jälleen superkivaa kerrottavaa :D

Sivujen päivitys on ollut vähän kesätauolla, joten tästä syystä aloitamme "vanhimmasta" uutisesta.

Rölli eli Peppermill´s Ksanthos kävi luonnetestissä 6.6.2010 läpäisten sen hienosti!

Tuomareina toimivat Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen.

Toimintakyky -1

Terävyys +1

Puolustushalu +1

Taisteluhalu -2

Hermorakenne +1

Temperamentti +2

Kovuus +1

Luoksepäästävyys +3

Laukauspelottomuus ++ (l.kokematon)

Yhteispisteet +85 HYVÄKSYTTY

Röllin testi on videolla ja se tulee nettiin ihan heti kun sen itselleni saan ja jos vain se suorilta nätisti YouTubeen suostuu menemään ;D

Kiitos jälleen kerran Lailalle ja Jussille aktiivisuudesta, että saimme miehen testiin. Röllin testiä oli mukava katsoa salaa sieltä kameran takaa, hän oikein kasvoi senttejä kun toista kertaa pyssyllä jysäytettiin!

RÖLLI ON KÄYTETTÄVISSÄ JALOSTUKSEEN SOPIVILLE NARTUILLE HARKITUSTI!

Lapijoella, Rauman lähellä asuvan Röllin omistajineen tavoittaa joko s.postitse laila.kaukonen@lillavilla.net tai puhelimitse 044-3060160.

Myös minun kauttani saa toki informaatiota ja autan kaikessa missä voin ;D (Yhteystiedot etusivulla)

--------------------------------------------------

Ja sitten tuoreempaan tapaukseen. Rilla on kunnostautunut jälleen upealla tavalla!

Rilla päätti korkata TOKOn viralliset kisat suorilta PIIRIMESTARUUSKISOISSA Siuntiossa 11.9.2010 ja komeasti tyttö tempaisikin 165p ja 1-tulos !!! Rillan sijoitus oli hienosti 10. 28 koirakon joukossa.

Ohjaajana Rillalla oli jälleen nuori nainen Liisa ja kentänlaidalla taisi olla varpaatkin suussa Miia-omistaja.

Tässä Rillan rivi:

Luoksepäästävyys 10

Paikallamakuu 10

Seuraaminen hihnassa 7½

Seuraaminen vapaana 7½

Maahanmeno 8

Luoksetulo 8

Seisominen 7½

Estehyppy 9

Kokonaisvaikutelma 7

Nyt meinaa jo kasvistädin pää haljeta onnesta, Rölli liitelee läpi lt:stä ja Rilla taituroi tällaisia tuloksia. Painelkaahan lapset rinnat rottingilla kohti uusia seikkailuja ja kisoja nyt, teillä on kaikki eväät! Mummi on ainaskin hyyyyyyvin ylpeä teistä kaikista, myös taustajoukoista!!

20.6.2010

Rilla ja ohjaajansa Miia Hoskari kävivät testaamassa taitojansa vaihteeksi Rally-tokokisoissa varsin onnistuneesti! Ensimmäinen alokasluokan kolmesta siirtotulokseen vaadittavasta yli 70pisteen suorituksesta on nyt plakkarissa komeasti pistein 84p !!!

Myös Ransu-iskä osallistui kisojen vanhimpana koirana mölliluokkaan vetäisten komeat 99p !!

Kisojen pitopaikka jäi kumminkin hieman epäselväksi, kyllä sen kuulin varmasti monta kertaa, mutta pk-seudulla kisat pidettiin. Riihimäki vai Hyvinkää? Hmm.. :D

Rally-Tokohan ei vielä toistaiseksi ole virallinen kisamuoto, mutta superhauskaa se on ja kaipa se on vain ajan kysymys koska siitä sellaista tulee.

HYVIN YLPEÄ MUMMI ONNITTELEE TAITAVIA LASSIKOITA, RILLAA , RANSUA JA AHKERAA MIIAA!!!

Päivittelin samalla Koirani-sivua. Sieltä jäi nyt pois Rilla ja Fiona jotka ovat olleet sijoitustyttöjä mutta joilla ei pentuja nyt sitten tule. Kiitos yhteistyöstä molemmille ja toivottavasti se jatkuu kuulumisten merkeissä yhtälailla edelleen :D

Röllistä kävin ottamassa uusia kuvia, ne ovat vielä kamerassa, polttelevat hyppysiäni kovasti, pitäisi vaan päästä takaisin turkuun jotta pääsen käsiksi niihin ja jakamaan niitä kanssanne.

Röllistä muuten onkin päivitettävää, mutta faktatiedot ovat kotonani Turussa... Loppuviikosta kerron mitä!!

9.5.2010 Rilla kävi Pk-tapahtumassa pyörähtämässä näyttelykehässä "kiusaamassa" tuomaria ja antoikin haastetta samalla koko rahan edestä myös useammalle tuomariopiskelijalle. Urosmaisesta päästä ja tietenkin korvista sakotettiin ja sanomista tuli ahtaista takaliikkeistäkin T:n arvoisesti mutta eipä hätiä mitiä tulos oli tuuletuksen arvoinen. Koiraa ei lennätetty ulos kehästä kauhusta pyörtyneenä eikä naurun kera ja se sai tuloksen joten me olemme tyytyväisiä. Itseasiassa rotumääritelmähän sanoo kyllä pystyistä korvista, mutta ei lupista mitään ;D Arvostelu oli asiallinen ja itseasiassa oikein koiran näköinen ja oikeastaan tosi kiva, siitä jäi kuitenkin hyvä mieli. Pitkäkin se oli, tuomari Piia Enlund löysi positiivistakin.

Kiitos Miialle ahkeruudesta ja Liisalle Rillan esittämisestä!

Kuten kuvasta näkyy, vielä nuori Liisa sai Rillan esiintymään kuin varsinainen Lady

Saapa nähdä mitä kivaa uutisoitavaa Rilla seuraavaksi keksii... :D Minulla on tiedossa yksi juttu jo... Rillasta on kasvanut varsin taitava Lassie :D

25.2.2010

Ihanaa 7-vuotissynttäriä Rakas Milla malla makkaralla! Äitin Pikku Musta!

"Kenneliimme" on saapunut uusi jäsen! Vaikka niin vierastan sanaa kennel, tässä tapauksessa joudun käyttämään sanaa kennel koska en voi sanoa sanaa lauma. Laumamme kun on täynnä vuosikausiksi. Ihana ystäväni Sanna Laakso suostui kanssani yhteistyöhön ja päädyimme yhteisomistamaan Sannan kasvattaman pentueen Jerryn ja Carmenin (Snowpaw Chili Con Carne - Black Classiel´s Pretty Mona) narttupennun Ruusan ( Snowpaw Advisable Fairytale) Lämpimästi tervetuloa siis joukkoomme Ruusa ja Elina! Sanna ja minä siis päädyimme sijoittamaan Ruusan koska kummallakaan ei ollut laumassa tilaa nartulle, mutta onneksi on ihania ihmisiä kuin Elina. Sannallehan jäi kotiin kasvamaan vielä Ruusan velipoika Frodo ;)

Miksi juuri Ruusa? Olin jo pitkään katsellut sopivaa pentuetta josta voisin sijoittaa pennun jonnekin varsinkin kun omat sijoitussuunnitelmani sittenkin menivät mönkään harmillisesti. Sopivaa pentuetta ei näyttänyt sitten millään löytyvän kunnes sitten tärskähti! (Tai ehkä niitä onkin ollut mutta en ole vain ollut ajoissa liikkeellä tai muuta) Olen aina, ihan aina pitänyt Carmenista, hän on laatunainen! Hiukan diiva, olematta kuitenkaan neiti ja säpäkkyyttäkin löytyy ja kaunis kuin taivas! Jerryn taas uskomaton ihmisrakkaus ja avoimuus, olematta kuitenkaan mielistelevä on jotain aivan merkillistä. Ei ehkä tavanomaisin piirre colliessa mitä yleensä näkee mutta ripaus Jerryä on mielestäni paljon mukavampi ominaisuus kuin hapan nenän vartta pitkin katsottu Hyyyi, Yöööök- Ilmaus, joita näkee valitettavan paljon. Lisäksi toivon Jerryltä tulevan isänsä (Random Acres William Light) kautta tervettä lonkkaa. Onhan toki myös Jerry-iskä itse A/A-lonkkainen ja komeilla blubeilla varustettu ;) Jerry on kyllä aivan hulppea sälli, ihan mahoton ;D Jerryllä on jo myös sopivasti jälkeläisnäyttöä olemassa, joskin nuorta sellaista.

Koko pentue oli ja on tasainen, erittäin energinen ja vauhdikas. Ahneita pikku kakkakoneita kaikki :) Olisin voinut valita pentueesta minkä tahansa pennun! Toisaalta kuitenkin Ruusa oli juuri se oikea. Soopeleiden välillä lopulta tehtiin se valinta ja pentutestin tulos myös kertoi että olimme valinneet oikein. Ruusa oli hieman rauhallisempi, hieman ehkä helpompi tapaus. Vähemmän dominanssia. Toisaalta toinen sopuli tyttö sopisikin paremmin juuri sinne minne olisi menossa. Näin oli juuri hyvä. Roosa on kotiutunut odotetusti sijoituskotiinsa Elinan luokse hyvin. Hän opettelee eskarilaisen tavoin uusia kujeita nyt ;)

Odotan niin innolla mitä tämä yhteistyö tuo tullessaan! Sanna (kuin myös Tuija) on ollut minulle varsinainen oppiäiti ja nyt pääsen tekemään hänen kanssaan yhteistyötä yhteisen pennun myötä, tämä on todella rikastuttavaa. Meillä on ollut monia hedelmällisiä keskusteluja, ne taitavat jatkua ;)

Ruusan kuvaa klikkaamalla pääset katsomaan hänen omaa sivuaan-->

24.1.2010

Turun Top Dog Show:ssa kävimme pyörähtämässä ihan mukavin tuloksin ja arvosteluin :) Milla avoimessa ERI sekä Peppi debytoi valioluokassa voittamalla luokan :D Ihana Rölli-poika avoimissa sitten nappasikin jenkkisuoran jälkeen itselleen luokkasijoituksen ERI 4. Hienoa Rölli! Onnittelut komealle miehelle ja Lailalle ja Jussille sekä kiitos kun jälleen toitte poikaa kehään ;D

Kiitos myös Miialle, Rillalle ja Ransulle mukavasta viikonlopusta ja näyttelyseurasta! Nähtiinhän sitä sellainenkin ihme, että ennen hieman hapan sitruuna leppyi jopa leikkimään tyttärensä kanssa ;D Ensimmäinen ilta meni vielä järkytyksen merkeissä kun toinen oli niin villinä mutta nykyään niin hyväntuulinen ja iloinen Milla innostui jopa itsekin.

Tässä yhteydessä lieneekin ihan viimeistään tarpeellista kiittää ihan kaikkia Millan lihashuollon parissa ahkeroineita ihmisiä. Taru Lehtonen, Tanja Kotti, Leena Piira ja Maare Kaiperla, kokonainen repertuaari siis heitä on kertynyt vuosien varrella. Sanoisinko että vaikeuksien kautta voittoon. Tiedättekö, aivan kuin mulla olisi uusi koira?!! Milla on nykyään niin hyväntuulinen, aktiivinen, riehakas, ja superhyper leikkisä. Koira, joka ensi kuussa täyttää 7v on kuin 2vuotias konsanaan ;D Ihan hihnakäyttäytymistäkin pitää muistutella vanhalle rouvalle kun on niiiiin kivaa nykyään, riehututtaisi niin vallan ;D Peppi saa myös lumipesut aina kun ladyt pääsevät irti ;D Kjäh kjäh!

12.1.2010

Etsitään aktiivista, yhteistyökykyistä sijoituskotia jenkkisukuiselle soopelille narttupennulle joka on jo syntynyt! Ota yhteyttä jos kiinnostuit, niin kerron yhdistelmästä lisää! Heidi 050-5357855 (2-vuorotyö) tai heidi_vuoristo@hotmail.com

6.1.2010

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille ystäville, kasvatinomistajille sekä kaikille collieystäville! Vuosi on alkanut melkoisissa paukkupakkasissa. Mutta meillä kyllä melkein nautitaan vain. Se on pukeutumiskysymys, sanon minä! No okei, tytöt ei oikein arvosta toppamantteleitaan mutta se kyllä selkeesti unohtuu siinä kohtaa kun varpaat ei palelekaan ;D Milla virkistyi huomattavasti lumien tulon myötä ja se leikkii ja peuhaa valtavasti, jopa myyryää lumipainia Peppin kanssa :-O Ihana olla lenkillä niiden kanssa kun molempien hännät heiluvat niin hyväntuulisina :D

Vuosi 2010 on meillä täten pyhitetty kuntoilun ja terveyden vuodeksi! Huh mikä tavoite! Tyttöjen selät ovat nyt oireettomat ja sellaisena niiden pitää pysyäkin! Hyvä selkä vaatii hyvät lihakset joten ylös, ulos ja lenkille mars! Ja tämä jos mikä sopii myös emännän niin kovin ylevään (joskin hieman venyvään ja paukkuvaan) tavoitteeseen. Tulevana vuonna siis olisi tarkoitus panostaa lenkkien ja kuntoilun määrään ja laatuun, huh! (Apua, mitä lupasin!) En lupaa olla himotreenari missään erityisessä lajissa kuten tokossa tai jäljestyksessä (emäntä muuten hikoilee jäljestyksessä edelleen urakalla, kuka käskee laittaa namia joka askeleelle?!!) Mutta peruslenkkien pituutta pitäisi kasvattaa.

Koirien selkiin siis vielä kommentti että Millallahan selkäongelmaa aiheutti leikattu varvas, piiiiitkään se kesti että saatiin se kuntoon. Nyt on selkä kunnossa. Agilitykoiraa siitä ei sitten tullut. Sohva-championin viran selkä ja jalka kestävät. Siis Milla käyttää jalkaa vain ehkä 80% jolloin isommalla rasituksellaselkä alkaa oireilla nopeasti. Peppin selkä taasen alkoi syksyllä oireilla, liekö saanut jonkun täräyksen painileikeissä tai jotain. Nyt akupunktiolla ja hieronnalla se on tullut kuntoon.

Palkinto tästä kaikesta kuntoilusta ja hikoilemisesta tulee elokuussa jo. Koirat tosin joutuvat jäämään Suomen kamaralle, kun minä suuntaan Kreikan lämpöön nauttimaan mutta tämä erityinen spesiaaliperheloma on kaiken sen hikoilun arvoista!

Koska raha ei kasva puussa ja kroisos-kalleja ei ole näkynyt niin vuonna 2010 tytöt passaavat monta kivaa ja kallista näyttelyä. Varmasti se tulee syömään vähän naista, mutta näin on nyt tehtävä. Erittäin tarkkaan ja valikoidusti tytöt esiintyvät tulevana vuonna vain muutamissa näytelmissä.

Uutiset 2009
Uutiset 2008 |