Peppermill's pitkäkarvaiset colliet

UUTISET 2009

21.9.2009

Rilla (Peppermill´s Embiria) kävi korkkaamassa harjoituskisat Röykässä Impivaaran Hallien treenikentällä tänään komeasti napaten 1.tuloksen ja 3.sijan!

Luoksepäästävyys 10
Paikallamakuu 7
Seuraaminen hihnassa 9
Seuraaminen taluttimetta 9
Maahanmeno 10
Luoksetulo 9½
Seisominen 10
Hyppy 10
Kokonaisvaikutus 9
Yhteistulos 182.5 pistettä!

Wau! Mummi on tosi ylpee teistä! Onneksi olkoon Rilla ja Miia! Tästä on hieno ponnistaa eteenpäin!

20.9.2009

Peppistä tuli eilen Tampereella FI MVA !!!

Peppi matkasi kasvattajansa Tuijan ja Sannan kanssa Tampereen ryhmänäyttelyyn Kaupin vinttikoiraradalle 19.9.09 Georgialaisen Beradze Iuzan arvosteltavaksi, ja nappasi melkein täyspotin! ROP tittelin pokkasi Tuijan ja Sannan Willy (Random Acres William Light) ja Peppi tituleerattiin VSP:ksi. Voi mikä päivä!

Peppi jätti taakseen upeita narttuja, joten ei voi kuin ihmetellä sitä maagista tatsia millä Tuija kaikki koirat kehässä esittää :D Tuija saa koiran loistamaan kehässä! Peppin arvostelu löytyy tavanomaiseen tapaan perinteisestä paikasta.

Sillä välin kun Peppi näytelmöi, minä itse olin juhlimassa Pälvi-ystäväni väitöstilaisuudessa sekä karonkassa. Onnea vielä hurjasti Pälvi! Oli yllättävänkin koskettavaa saada Tuijalta puhelimitse tieto näistä upeista käänteistä. En millään voinut uskoa sitä todeksi!! Luulin Tuijan vitsailevan! Itkuhan siinä tuli ja kädet tärisi viimeistä päivää.

Nyt viimeistään on myös varsin pätevää kiittää niitä lukuisan monia jotka ovat matkan varrella esittäneet Millaa. Totuushan on se, että Milla menee paljon paremmin kehässä muiden kuin minun kanssa, nyt joudun opettelemaan esittämään sen ihan itse ;D Mutta olihan tavoite myös, saada tytöt eri luokkaan, koska oli mulle tavattoman hankalaa kun tytöt oli samassa luokassa ja aina jouduin rukoilemaan jotakuta toista esittämään mun koiraa. KIITOS erityisesti Sanna, Anna-Reetta, Susanna x2, Tuija, Miia, ja apua, ketkähän kaikki... Ihan kaikki jotka olisivat olleet valmiita auttamaan nopeallakin tempolla kun yhtäkkiä paniikki tuli joskus.

Kiitos Tuija-kasvikselle melkoisen erikoisesta höpöttäjäkoirasta, Peppi Pembölestä, joka iski loven mun sydämeen sillä ensimmäsellä sekunnilla kun mä sen ekan kerran näin.Se sekunti on myös eräänkin kerran käynyt mulle kalliiksi ;D mutta ei muistella menneitä, eihän Peppi ;D ;D

Kiitos Sini Mäntyselle upeista kuvista!

Koska Peppi rakastaa olla kaiken keskipiste (The Peppi Ensimmäinen ja Suuri) sekä minä myös tykkään laittaa pöytää koreaksi sekä nähdä ystäviäni niin onhan tämä myös juhlan arvoinen juttu! Eikun järjestelytouhuihin siis!

---------------------

Ja sitten reilusti ikävämpiin uutisiin. Toivoin niin että tätä tietoa ei tarvitsisi tänne päivittää ;(

Vekku (Peppermill´s Meghalos) on kadonnut !!

Vekku (kohta 3v)lähti omasta pihasta Rauman murtamosta 18.8.09 eikä siitä sen koommin ole havaintoja, ei niin minkään sortin näköhavaintoja. Etsijäkoira kävi myös etsimässä ja pääsi jäljille mutta tietyistä syistä en halua tässä julkistaa millä alueella etsijäkoira liikkui. Ettei sinne alueelle tule ihmisryntäystä tai muuta.

Vekku on nyt ollut jo reissussa pitkään, huoli on edelleen suuri. Luovuttaneet emme ole. Ne vähäisetkin vihjeet alkavat olla pengottuna läpikotaisin.

Tämä tuntuu jo oikeasti aika mysteeriseltä katoamiselta.

Koiran kuva löytyy kasvateista. Sitä EI saa kutsua nimellä! Ja mikäli sen vielä hengissä joku tapaa luonnosta, se varmasti on jo villiintynyt joten kiinniyrittäminen ei varmaankaan onnistu? Vaikea sanoa. Mitenkään kovin hanakka se ei ole ruuan perään, eikä aikuisten ihmisten vaikka ei tokikaan kyllä pelännytkään ihmisiä ennen karkaamistaan, aikuisia kohtaan viileän pidättyvä ehkä kuvaavampi. (Minun mielipide) Lapsista se pitää oikein kovasti.

Katoamishetkellä Vekkulla oli kaulassaan beige panta jossa omistajan lankanumero.

Koska koira on kuitenkin ystävällinen kaikille ja se on ollut näin pitkään poissa eikä siitä ole minkään sortin näköhavaintoja jää tietysti myös vaihtoehto että se olisi varastettu. Epäilyttävistä asioista voi tietysti ilmoitella myös minulle, siis sellaisista joissa oikeasti kyseessä voisi olla Vekku. Yksi valveutunut ostaja olikin minuun jo yhteyksissä, erityisen lämmin kiitos siitä Sinulle!

Niiiiisk! Voi Vekku, tule jo kotiin!

8.8.2009

Hieman näyttelyterveisiä ensimmäisenä! Millan Rölli-poika kävi esiintymässä aivan loistavan upeasti Pori KV:ssä 1.8.09 ja nappasi itselleen PU4 sijalta VARA-SERTin!!! Aivan mielettömän valtaisat onnittelut vielä Röllille, Lailalle ja Jussille!! Kasvattaja on NIIIIIIIN ylpee teistä!


Kiitos kuvasta Jussille!

Milla ja Peppi olivat oikein näyttelyturneella myös, kovin erikoisin tuloksin ei oltu matkassa tällä kertaa. Ihan mukavia arvosteluja kyllä saimme. Reissasimme ensin Nukarille yöpymään ja sieltä aamulla Helsingin näyttelyyn. Kiitos Anna-Reetalle & Companylle ihanasta viikonlopusta! Milla saldosi Helsingistä luokkasijoituksen ERI4 ja Peppille ERI3 sekä PN4. Viikkoa myöhemmin matkustimme Pori KV:sta hakemaan Peppille ERIn ja Millalle EH. Sunnuntaina näyttelimme Vammalassa collieiden sivuerkkarissa molemmat EH:n arvoisesti. Lauantain ja sunnuntain välisen yön kylästelimme kennel Judys´s Magicianin luona, Kiitos Merja !! Kiitos myös hauskasta matkaseurasta Sannalle ja Tuijalle. Kiitos myös muille reissuillamme tavanneille tuttaville kivasta seurasta, on aina ihanaa nähdä tuttuja :)

16.6.2009

Pitkästä aikaa päivitystä meillä. Millan tytöt Fiona ja Rilla kävivät toukokuun alussa luonnetestissä, 2.5.09 Toijalassa Akaalla, Tuomareinaan Katri Leikola ja Sami Heikkilä. Valitettavasti Tyttöjen testit eivät menneet ihan putkeen ja niistä tuli hylätty tulos. Tulokset tarkempine tietoinen on päivitetty tyttöjen omille sivuille. Testit saatiin myös videolle, mutta niiden kanssa on edelleen teknisiä ongelmia. Kunhan ongelmat saadaan ratkottua, ne tulevat kyllä nettiin näkyviin. Vaikka luonnetesti menikin nyt mönkään, positiivista asiassa on kuitenkin se, että omassa kotonaan tytöt pärjäävät loistavasti. Siellä ei kummitukset eikä peikot tule esiin millään tavalla. Lapsiperheen villissä menossa Fionakin klaaraa loistavasti ja perhe on ollut siihen todella tyytyväinen. Jalostuksellisesti tämä tuo tietysti nyt minulle mutkaa kyllä matkaan. Olen aina ollut sitä mieltä että jalostuskoiran tulee läpäistä luonnetesti vähintäänkin hyväksytysti enkä sitä nyt voisi olla pyörtämässä oman "lehmän" ollessa ojassa. Toki päätökseen vaikuttavat muutkin arviot kuin yhden päivän arvio luonteesta, myös koko muu arvio mitä olen tässä matkan varrella tyttöjä arvioinut. Uskoisin niin, että kumpainenkin tytöistä jää nyt minulta käyttämättä jalostukseen. Osin samoista syistä, osin eri syistä kumpikin. Molemmat aivan ihania lutuisia tyttöjä, aivan ihania persoonia. TässäKIN yhteydessä jälleen sijoituskodeille kiitos tyttöjen hyvästä hoidosta ja kiitos myös siitä, että mahdollistitte omalta osaltanne luonnetestin.

Parit näytelmäarvostelut kävimme hakemassa myös tässä Harjavallasta ja Raumalta. Harjavallassa Millalle ja Peppille AVO ERI ja samoin Rölli-mies nappasi ensimmäisen ERI:nsä! Onnittelut Rölli, Laila ja Jussi! Raumalla Milla jälleen AVO ERI ja Peppi paranteli asemiaan hieman kivuten ERI3 ja PN4 sijoille. Röllille H, mutta tosi kivan arvostelun kera kuitenkin. Tyttöjen arvostelut löytyvät taas sieltä mistä ennenkin ;)

Millan jalan kuntoutusprojekti on ollut pitkä ja joskus jopa kivinen. Niin pitkällä ollaan jo, että näyttelykehään kehtaamme jo tulla, mutta kyllä siitä kunnon liiketuomari toki älähtäisi (tai pitäisi ainakin). Vasemman takajalan liikerata on hieman puutteellinen edelleen ja se heijastuu selkään. Milla on jo jonkin aikaa käynyt Tanja Kotilla vesiterapiassa ja se tuottaa upeasti hedelmää. Hieronnalla emme päässeet oikein eteenpäin mutta vesiterapia näyttää vievän koiraa nyt roimasti eteenpäin, Suosittelen! Aloitimme myös pyörällä juoksuttamisen sillä ei omistajaressukka pääse millään niin lujaa jalan kuin tarve vaatisi nyt. Ensialkuun lihakset ottivat pientä järkytystä mutta nyt löysälihaksinen Milla alkaa tokeentua ja uskoisin että kesän jälkeen Milla alkaisi ehkä olla jo pikkuhiljaa agilityn aloittamiskunnossa? Hiukan takapakkia tuli tuossa myös Peppin antamasta tillikasta kankkuun, ilkeä sisko pentele. Äityivät leikit turhan rajuiksi, pitää hieman rajoittaa näitä sooloiluja nyt.

16.3.2009

Soopelipojat kuin ilvekset kävivät visiteeraamassa Tampere KV:ssa upeasti! "Koko Suomi" oli saapunut paikalle. Tuomarikin käytti koko arvosteluskaalaa joten saadaan olla erittäin tyytyväisiä tuloksiin näin kovassa seurassa. Rölli-mies (P.Ksanthos) ansioitui EH:lla ja Rontti-sälli (P.Spudheos) sai vihdoin sen ensimmäisen ERI:n !!! Mummi ylpeänä onnittelee poikia! Kiitos myös omistajille aktiivisesta työstä! Kiitos Jussi Kaukoselle alla olevasta kuvasta! Eristä innostuneena seuraavia näytelmiä jo suunnitellaan,tsih..

Rölli vasemmalla, Rontti oikealla ;D

Ps. Mikälie muuten Rontilla ollut Turussa kunnei arvostanut Turussa tuomaria, liekö Turun juomavesi niin pahaa ;) Iskä ainakin puuttui matkasta sillä ainoalla kerralla. Iskän koira kun on. Turun nlyn jälkeen tehty "kopelointi"työ näyttää nyt kantaneen hedelmää Tampereella, aivan eri mies oli kehässä ja kehän ulkopuolellakin.

2.3.2009

Turun Top Dog Show:ssa kävivät esiintymässä Peppi, Rölli ja Rontti. Tuomari oli Tina Permo Ruotsista. Rontti ei oikein tykännyt tuomarista ja sai tuomarilta H:n, Rölli esiintyi joukon parhaiten saaden EH:n ja sitten Peppi sai kuin saikin itselleen ERI:n sikailustaan huolimatta. Kaikilla kolmella oli oikein kivat, positiiviset arvostelut. Peppin arvostelu onkin nähtävillä jo oman sivunsa kautta. Meillähän on Peppin kanssa ajoittain vaikeitakin johtajuusongelmia ja ne näyttävät nyt ottavan vallan myös näyttelykehässä. Asiaa puidaan, ja juonia punotaan ja näin ollen asian ollessa kesken emme lähdekään nyt Tampereelle maaliskuussa koska koira ei kykene siellä vielä nätisti käyttäytymään. Kesällä varmastikin seuraavaksi tullaan sertimetsälle jos vain tukka on kunnossa. Sitä ennen käymme mahdollisuuksien mukaan mätsäreissä harjoittelemassa hallintaa. Näyttelyt ovat juuri niitä erikoistilanteita jotka ovat meille vaikeimpia, arki sujuu rutiinien avulla, mutta viisas eläin tietää milloin tuomarin silmien alla on vähän paha komentaa kunnolla.

Millan jalan tilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä. Jalan puolesta kevyet agilitytreenit varmaankin voisi jo piakkoin aloittaa, painoa vain on vieläkin rutkasti. Eli kylkiluut pitäisi etsiä vielä ennen kuin koiraa voi alkaa hypyttää. Jalka näyttää hyvälle, katsotaan millaisiksi liikkeet lopulta muodostuvat, kunhan lopullinen tasapaino löytyy sekä paino on poissa. Liekö varvas vaivannut jo ennen lopullista niittiään, mutta ihan kuin mulla olis eri koira suurimman osan aikaa. Leikkauksen jälkeisistä kivuista toivuttuaan mulla on ollut paljon aktiivisempi koira, iloisempi koira. Ihanaa!

Pentu-uutisiakin saattaa kennelissämme tänävuonna olla, varmaksi ei vielä voida sanoa. Fiona etsii urosta vielä, joitakin ehdokkaita on jo bongattu. Luonnetestikin on vielä tekemättä. Katsotaan kuinka sen kanssa käy, haluaisin kovasti tehdä sen ennen pentuja mutta harvakseltaan tulevien juoksujen vuoksi voi olla että astutus tapahtuu kuitenkin ennen. Toisaalta, voi olla että astutus vielä lykkääntyykin. En ole vielä päättänyt itseni kanssa mitä teen. Voi olla että oman työtilanteeni vuoksi joudun koko astuttamisenkin jättämään. Harmin paikkahan se olisi, Fiona on ihana narttu jolla olisi annettavaa kyllä rodulle luonteensa. Myös Rilla on menossa luonnetestiin, paikka on jo katsottuna. Rilla on ehkä hiukan vauvamainen vielä, mutta mahtaako siitä tuon kypsempää edes tulla ;D Millan poijjaat varmastikin menevät vähän myöhemmin testiin kunhan nyt ensin aikuistuvat. Katsotaan loppuvuodesta, millä tolalla asiat ovat :9

Kennelpäiviä yritetään myös järjestellä tälle vuodelle, syyskuulle on paikka varattuna, toteutus on vielä hieman avoinna. Treenaamistakin pitäisi aloitella taas uusin innoin, varsin pitkä tauko tässä on ollut sekä Millalla että Peppilläkin. Kotona ollaan herneitä aivokuorella liikuteltu, mutta eihän se ihan sama asia ole. Turun alaosastolla on tulossa aktiivinen vuosi, hallituksen jäsenenä tietysti tavoitteena on sekä järjestää niitä tapahtumia mutta myös osallistua.

Tällaisia suunnitelmia ja ajatuksia Peppermillsíssä uudesta vuodesta 2009! Mukavaa alkanutta vuotta kaikille!

-Heidi, Milla ja Peppi-

Uutiset 2008