Meillä ei ole tällä hetkellä pentuja...

Collien hoidosta

Kaikki Peppermill´s pennut luovutetaan rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, tunnistusmerkittyinä (siru),virallisesti silmäpeilattuna, säännöllisesti madotettuina ja pentutestattuina kirjallisten hoito-ohjeiden kera sekä kasvattajan ikuisella tuella. Pennut myydään/sijoitetaan Kennelliiton sopimusta käyttäen. Kasvattajana olen kiinnostunut pennusta, niin hyvistä kuin huonoistakin uutisista. Pennut elävät meillä normaalissa arjessa mukana keskellä keittiön lattiaa ja niiden sosiaalistamiseen käytetään aikaa paljon. Pennut saavat mukaansa myös tarvikepaketin sekä tuttua ruokaa. Pennut totutetaan sekä raakaan ruokaan että kuivamuonaan.

Kasvattajana toivon, että kaikki kasvattini lonkka- ja kyynärkuvattaisiin (viralliset lausunnot) sekä luonnetestattaisiin sillä ne antavat tärkeää informaatiota niin koiranomistajallekin kuin kasvattajallekin. Kasvattajana valitsen pennulle parhaan mahdollisen kodin, mutta ostajien toiveet toki huomioidaan. Ensisijaisesti pennut myydään yhteistyökykyisiin, aktiivisiin koiran virikkeistä kiinnostuneisiin koteihin. Myös kotikoirasta kiinnostuneiden kannattaa kuitenkin kysellä. Kasvattaja ei lupaa pennusta kasvavan minkään lajin tai asian tähteä vaan pennun tulee olla perheensä rakas jäsen. Pentua ei myydä kettingin jatkoksi pihan perälle tai olemaan tarhassa yksin päivät pitkät, ostajan tulee ymmärtää collien liikunnantarve ja paimenkoiraperimä. Pentua ei voi varata puhelimitse tapaamatta kasvattajaa ensin.

Jalostukseen käytän vain terveitä koiria, niillä tulee olla terveet lonkat (A tai B), silmissä maksimissaan crd ja niiden tulee olla luonnetestattuja. Terveyden tulee olla muutoinkin erinomainen. Kasvattaja on Suomen Kennelliiton sekä Suomen Collieyhdistyksen jäsen ja liittää myös pennunostajat Collieyhdistyksen jäseniksi.

Meille voi tulla koska tahansa tutustumaan koiriin tai minuun! Tervetuloa!

Pentukuumetta? ... ... ...