Peppermill´s Nikitria

"Fiona"

Fionan kuvia

s. 29.10.2006

kasv.Heidi Vuoristo

om. Marika Suokas, Kurikka

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: pentuna CRD ja PPM/ aikuisena vain PPM
Steriloitu kohtutulehduksen seurauksena
Lt: -1+1+1+2-1+2+1+2b yht +40 laukauskokematon
video nähtävissä useammassa osassa sivun alalaidassa

Pentutesti

KoiraNet

Sisarukset:

Peppermill´s Embiria

Peppermill´s Spudheos

Peppermill´s Ksanthos

Peppermill´s Meghalos

Fiona on erittäin energinen ja vilkas tyttö. Ystävällinen, lauhkea kuin lammas, rohkeakin, iloinen ja ihmisiä rakastava. Fiona rakastaa erityisesti lapsia ja sillä on niihin luontainen tatsi. Fionan paras kaveri oman perheen Janina-tyttö ja hänen kanssaan Fio on kuin Paita ja Pylly :D Fiona tykkää kovin Muumi-pallonsa heittelystä ja sen kanssa käydäänkin usein ulkona leikkimässä. Siinä sivussa voi käydä ajamassa puiston puput ja linnut ;) Mutta kesken palloleikinkin pitää käydä välillä tsekkaamassa missä se paras kaveri olikaan. Fiona käy näyttelyissä harvakseltaan. Fiona on äitinsä kanssa melkein kuin 2 marjaa, jos molemmat ovat vapaana samalla pihalla niin melkein tulee komentaneeksi väärää koiraa ;D

Fionahan oli minulla sijoituksessa ja tarkoituksenani oli teettää sillä pennut. Luonnetestin mentyä kuitenkin aivan penkin alle, tuli suunnitelmiin harmittava muutos. Fionahan on kodinvaihtaja, mutta ei kaikkea silläkään voi selittää. Olen aina ollut sitä mieltä että jalostuskoiran tulee ensinnäkin läpäistä luonnetesti ja vielä saada kaikki osa-alueet mielellään plussallekin. Kuitenkaan ollessa oman lehmän ojassa, en voi sanojani syödä. Jos en olisi nähnyt testiä, voisin ehkä olla toista mieltä, mutta nähtyäni kuinka hermostunut Fiona oli testissä, oli selkeämpää kuin vesi että tällaisella nartulla en tekisi pentuja Niin hyvin kuin kuulemma arki kotona sujuukin. Siitä olen vallan hyvilläni että kotona Fionan ei tarvitse hermoilla vaan kaikki menee hienosti ja perhekoirana se on mitä loistavin. Niinkuin kaikilla näillä sisaruksilla, Fionallakin on aivan erityinen paikka sydämessäni, vaikka hän itse ei luonnetestituomareita arvostanutkaan ;D

PORI KV 26.7.2008 TUOMARI SERGIO PIZZORNO, URUGUAY NUO EH 2
Very good type & quality. Good head proportions and expression. Good neck and back. Excellent front and rear with excellent movement with good reach and drive. Very good condition. Too shy.

TAMPERE KV 15.3.2008 TUOMARI MARI PALGI JUN H
Keskivahva. Liian kapea alaleuka, muuten hyvin pyöristynyt kuono.Hyvät korvat ja silmät. Kallo vielä pyöristynyt. Hyvä rungon pituus.Hieman korkea kinner. Liikkuu vapaasti riittävällä työnnöllä.Pohjavilla tänään puuttuu.

SEINÄJOKI 20.10.2007 TUOMARI PAAVO MATTILA JUK 1
Kaunis nuori narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Kaunissilmäinen pää, hyvin asettuneet korvat. Kallolinja voisi olla hieman parempi, hyvä kaula, erittäin hyvä runko, erinomaiset raajat, hyvä ylälinja, lupaava karva, liikkuu erittäin hyvin, miellyttävä luonne, lupaava nuorikoira.

Lt:n ensimmäinen osa on kuvattuna, mutta jossakin kadoksissa nyt, etsintä on kuumeista! Puuttuu siis leikkiosuus sekä kelkka. Pahoittelut myös videoiden visuaalisesta ulkonäöstä (kuvaajan tärinästä sun muusta) sekä esillepanosta, olkaamme tyytyväisiä että saimme edes ne nyt vihdoin näin näkyville.