Appenzellinpaimenkoira

Sehän On Dynamo "Dio"

s. 11.8.2010
kasv. Pekka Ilén, kennel Sehän On, Jyväskylä
om. Henna Aaltonen ja Ville Vuoristo

Lonkat: ei vielä kuvattu
Lt: ei vielä testattu

Näyttelyt:
JUK ERI1 SA PU2 SERT 15.5.2011 Rauma Andras Polgar, Tsekki

KoiraNet

Dio, teini-ikäinen vallaton hurmuri asustaa veljeni ja hänen kihlattunsa luona Raumalla. Dio on avartanut maailmaani melkoisella tavalla olemalla oma ihana itsensä. Dio on erittäin avoin, ystävällinen, hyväntahtoinen ja leikkisä lapsi. On ollut avartavaa tiukalle collieihmiselle tutustua aivan uuteen rotuun ja Dio kyllä tekee vaarallisen hyvää pr-työtä rodulle ;D Dio harjoittelee tottelevaisuutta ja agilitynkin saloihin napero on jo päässyt tutustumaan. Näyttelyissäkin ensikertalainen Dio todettiin jo rotumääritelmänsä mukaiseksi, komeaksi herraksi.

Koska Dio on hieman erilainen koira (ei siis collie), Millalla ja Peppillä on hieman vielä kesken tutustuminen Dioon. Ulkolenkit sujuvat erityisen hyvin, siellä kun on tilaa väistää. Ihmisiin enemmän leimautuvalle Millalle asia on ollut hieman vaikeampi ja Milla muistaakin hymyillä Diolle aina sen villiintyessä. Dio on kova poika pyytämään leikkimään, mutta arvoisat ladyt eivät suinkaan siihen alennu. Eiköhän sisarusrauha löydy, kun Dio saa ikää ja järkeä lisää :)

Dio on melkoisen vinkeä tapaus, huumoria siinä otuksessa tuntuu olevan runsain mitoin. Omistajat Ville ja Henna saivat todella sekä haastetta että virikettä moniksi vuosiksi!

|